29 mai

Conditiile care trebuiesc indeplinite ptr a nu ti se anula permisul de conducere, atunci cand savarsesti infractiunea prevazuta de art . 336 C. pen.

Conditiile care trebuiesc indeplinite ptr a nu ti se anula permisul de conducere, atunci cand savarsesti infractiunea prevazuta de art . 336 C. pen. , respectiv: Conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante .

Instanta de judecata poate dispune ananarea aplicarii pedepsei( situatie in care nu se anuleaza permisul de conducere), stabilind un termen de supraveghere, daca sunt intrunite urm. conditii:

-pedeapsa stabilita este amenda sau inchisoarea de cel mult 2 ani; – infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa inchisorii , cu exceptia cazurilor prevazute in art. 42 lit. a), si lit. b C. pen. sau ptr. care a intervenit reabilitareaa ori s-a implinit termenul de reabilitare – infractorul si-a manifestat acordul de a presta o munca neremunerata in folosul comunitatii

– in raport de persoana infractorului, de conduita avuta anterior savarsirii infractiunii, de eforturile depuse de acesta pentru inlaturarea sau diminuarea consecintelor infractiunii, precum si de posibilitatile sale de indreptare , instanta apreciaza ca aplicarea imediata a unei pedepse nu este necesara , dar se impube supravegherea conduitei sale pentru o perioada determinata .

In cazul in care sunt indeplinite aceste conditii si infractorul recunoaste fapta, instanta poata amana aplicarea pedepsei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *