Drept Penal

Avocat Florea Elena Mihaela

drept-penal

Cabinetul de avocat oferă consultații juridice, redactare plângeri penale, asistență și reprezentare juridică în instanță, Secții de poliție, Parchete.

Acordă asistență juridică suspectului sau inculpatului în faza de urmărire penală, la toate Secțiile de poliție, precum și la toate Parchetele de pe lângă instanțele judecătorești, respectiv : Judecătorie, Tribunal, Curtea de Apel , Inalta Curte de Casație și Justiție și acordă asistență juridică inculpatului în fața tuturor instanțelor de judecată, în faza de cameră preliminară și fond precum și în calea de atac a apelului, pentru infracțiunile : 

Loviri sau alte violențe, vătămare corporală, loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, vătămare corporală din culpă, încăierarea, violența în familie, lipsirea de libertate în mod ilegal, amenințarea , șantajul, trafic de persoane, proxenetism, viol, agresiune sexuală, violare de domiciliu, furt, tâlhărie, abuzul de încredere, gestiune frauduloasă, înșelăciune, distrugere, mărturie mincinoasă, delapidare, purtare abuzivă, abuzul în serviciu, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, constituirea unui grup infracțional, tulburarea ordiniii și liniștii publice, abandonul de familie, trafic de droguri. Formulare cerere constituire parte civilă în procesul penal, formulare plângere prealabilă, formulare căi atac. Conform art. 14 alin. (1) Cod pr.penală Acțiunea penală are ca obiect tragerea la răspunderea penală a persoanelor care au săvârșit infracțiuni Conform art. 19 alin. (1) Cod pr.penală Acțiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal are ca obiect tragerea la răspundere civilă delictuală a persoanelor responsabile potrivit legii civile pentru prejudiciul produs prin comiterea faptei care face obiectul acțiunii penale.

 

3. În cazul în care doriți să formulați o plângere penală, ar fi indicat să vă adresați unui avocat pentru redactarea acesteia.

Cu privire la plângerea prealabila , conform art. 295 Cod proc. penala , este bine de știut următoarele:

- Punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate, în cazul infracţiunilor pentru care legea prevede că este necesară o astfel de plângere.
(2) Plângerea prealabilă se adresează organului de cercetare penală sau procurorului, potrivit legii.

(1) Plângerea prealabilă trebuie să fie introdusă în termen de 3 luni din ziua în care persoana vătămată a aflat despre săvârşirea faptei.

(2) Când persoana vătămată este un minor sau un major care beneficiază de consiliere judiciară ori tutelă specială, termenul de 3 luni curge de la data când ocrotitorul sau reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei.
Pentru mai multe detalii contactați un avocat .

4. În cazul în care procurorul de caz a emis ordonanta de clasare la plângerea penală formulată de dvs. aveti posibilitatea să formulați plângere împotriva soluției de clasare la prim-procuror, iar în cazul în care a fost respinsă și plângerea formulată la prim-procuror aveti dreptul să vă adresați instanței de judecată. Pentru alte detalii este bine să vă adresați unui avocat.

Pot sa garantez pentru succesul cazului tau

  • Peste 20 ani de experienta
  • Ne miscam repede si cu un scop

Hai la o consultatie gratuita

Sunt gata sa-ti raspund la intrebarile tale! Completeaza acum acest formular!

    Sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal și sunt de acord cu acordul de utilizare și politica de confidențialitate